A Volkswagen bemutatta az új Multivan Businesst, a Transporter személyszállító csúcsváltozatát. Elsősorban az üzleti ügyekben utazók számára kínálják, akik valami mást szeretnének, mint amit az Audi, a BMW vagy a Mercedes luxusautói nyújtanak.


A visszafogott külsejű járgányon egyedül a 17 colos felnik jelzik, hogy ezúttal nem sörösrekeszek szállítására készült a gép. Sötétített hővédő üvegezés zárja ki a kíváncsi tekinteteket, a kiválasztottak elektromos tolóajtón juthatnak be.

A Multivan Business belső terét valódi fafelületek, nappa bőrborítású ülések díszítik. A harmadik sor két Pullman-ülése fényűző környezetet nyújt, fűthetőek és motorosan állíthatóak az utazás maximális kényeleme érdekében.

Beépített hűtődoboz tartja frissen az italokat és a harapnivalókat az utazáshoz, míg a távirányítható állóhelyzeti fűtéssel az utastér a kívánt hőmérsékletre előfűthető. A sínen csúsztatható többfunkciós asztal a praktikusságot fokozza, de ha nincs rá szükség a második sor ülései közé rejthető.

Luxusteherautó 26 millióért 3


A Multivan Business vezeték nélküli internetkapcsolatának köszönhetően az utasok menet közben is mindig elérik a fontos leveleiket és információkat. A digitális mikrofon-rendszer szabad és könnyű kommunikációt tesz lehetővé az utasok között, ugyanis hangjuk erejét a jármű hangszóróin keresztül automatikusan megnövelheti.

Az audiorendszer részeként multimédia-csatlakozót is találunk az iPodok és iPhone-ok számára. Opcionális extraként rendelhető a hátsó utasok szórakoztató rendszere DVD-lejátszóval és a tetőkárpitból kihajtható 10 colos képernyővel.

A passzív utasvédelmi rendszerek sorából nem hiányoznak elöl az oldal- és függönylégzsákok, hátul pedig a függönylégzsákok sem. A vezető munkáját navigációs rendszer, multifunkciós kormánykerék, tolatókamera, sávváltás asszisztens és az gumiabroncsnyomás-ellenőrző segíti.

Kétféle motorral készül a Multivan Business, 204 lóerős benzinessel, illetve 180 lóerős dízellel. A Multivan Business 2,0 TDI duplakuplungos automatikus váltóval és négykerék-hajtással 26 millió forinttól vásárolható meg.