December elején megérkezett az E.ON céges flottájába az első három elektromos autó. A Citroën C-Zerók közül az egyik Győrben, a másik Pécsett fog céges autóként a munkatársak rendelkezésére állni, a harmadik pedig Budapesten népszerűsíti az elektromos autózást. A vállalat még két elektromos jármű beszerzését tervezi.


Az E.ON e-autó flottájának elsődleges célja a technológia népszerűsítése: “A járműveket elsősorban demonstrációs autóként szeretnénk használni, célunk, hogy minél több vállalat szerezzen be magának e-autót, hogy éveken belül hazánkban is reális alternatíva legyen a magáncélú elektromos autózás” –  mondta el Kovalcsik Tamás projektvezető az átadáskor.

Győr-Budapest egy töltéssel

Hollandi Gábor hálózatfejlesztési területi referens, az e-mobilitás munkacsoport műszaki szakértője már próbálta az autót. Mint elmondta, a Citroën C-Zeróval kis odafigyeléssel és tudatos vezetéssel megtehető a Budapest-Győr szakasz, ezt a gyakorlatban is ellenőrizte.

A most megérkezett három Citroën C-Zero mellett a jövő év elejétől két Opel Ampera is gazdagítja majd az E.ON gépjármű-flottáját. Emellett az E.ON rövid távú tervei között szerepel egy kelet-nyugati elektromos töltőállomás-folyosó kiépítése.

A projekt lényege, hogy a helyi önkormányzatokkal együttműködve a Budapesttől az osztrák-magyar államhatárig vezető úton töltőállomásokat telepítenek, melyek szélesebb felhasználói kör számára is elérhetőek lesznek. Így egy tisztán elektromos meghajtású autóval, egy-két órára meg-megállva az útba eső nevezetességeknél, nulla kibocsátással lehet majd eljutni fővárosunkból az osztrák városig.