Egy korábbi számításból tudjuk, hogy a Mikulás piszok gyors, hiszen elvben 822 családot kell meglátogatnia másodpercenként. Ehhez persze ott vannak neki a tuti rénszarvasai, amelyek nélkül ő sem olyan gyors.

Ám a pénteken a Malév helsinki járatával hazánkba érkező Joulupukki most közúton is megtapasztalta a sebességet. A Ford jóvoltából életében először ülhetett raliautóban a nagyszakállú, aki a rali-világbajnokságon szerepelő Turán Frigyes mellé pattanhatott be a Ford Fiesta S2000-esbe.

Az év közben Finnországban, Lappföldön, Mikulásvárosban élő Joulupukki, aki december 2.-a és 11.-e között, magyarországi tartózkodása során számtalan jótékonysági rendezvényen vesz részt, és egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalan és nehéz sorsú gyermekek helyzetére, először ugyan meglepődött, ám azután örömmel élt a felkínált lehetőséggel.

A meglepetés apropóját az adta, hogy Joulupukki hazájában, Finnországban, a rali szinte nemzeti sportnak számít, ám az igazi Mikulás talán nem meglepő módon most ült életében először raliautóban. Joulupukki a jelenlévő újságírók kérdésére, miszerint, ha tudja, hogy ilyen programok várják, vajon jön-e jövőre is, mosolyogva az felelte: “Ha én vezethetek, mindenképpen”.