December elsején kezdte meg munkáját a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kétezredik alkalmazottja, vagyis a cég elérte az év végéig tervezett személyzeti létszámot – közölte csütörtökön Frank Klein gyárigazgató.


“Tavaly év végére összeállt a gyár törzsgárdája, akkor kereken 700 munkatársunk volt, ma átléptük a 2000-es létszámot, és a következő évben tovább folytatjuk a toborzást, hogy elérjük a kitűzött 2500 főt” – olvasható az igazgató közleményében.

Mint írja eddig minden pozícióra sikerült megfelelő szakembert találniuk, de hozzátette: a gyár 2012-ben elsősorban gyártási területekre keres munkatársakat, akiket főleg Kecskemét és tágabb környezetéből toboroznak.

Szeptemberben elkezdődtek a gyártási teszt különböző fázisai. Ennek keretében tesztautókat gyártanak, melyekkel optimalizálják a termelési folyamatokat, különös tekintettel arra, hogy a sorozatgyártás megkezdéséig minden folyamat biztosítsa a Mercedes csúcsminőséget. A tesztüzem során számos járművet gyártottak a kecskeméti gyárban, melyeket a gyár területén kívül csak erre megfelelő jogosítvánnyal rendelkező szakértők vezethetnek.

Sokan találkozhattak már Kecskeméten és környékén “Az új B-osztály – Made in Kecskemét” feliratú, éppen próbaúton lévő járművekkel. A próbagyártás befejeztével jövő év első negyedévében legördülnek az első ügyfélautók a gyártósorról.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, mely a Daimler-Konszern Mercedes-Benz kompaktjármű-gyártás kompetencia központja, közösen gyártják a márka új prémium kompakt modelljeit. Az új B-osztályt mindkét helyen gyártják. A márka a prémium-kompaktautó-szegmensben az eddigi kettőről öt modellre bővíti kínálatát, hogy új vevőket és új piacokat hódítson meg.

Forrás: MTI