Fejlesztési és kereskedelmi együttműködési megállapodást írt a PSA Peugeot Citroën, valamint General Electric. Az együttműködés keretében a két cég olyan új elektromos mobilitási ajánlatok kidolgozására törekszik, amelyek révén az európai vállalati ügyfelek flottájukba integrálhatják és a legfejlettebb megoldásokkal működtethetik az elektromos járműveket. A cél a járművek könnyebb üzemeltetése.

Töltőgyártóval közösködik a Peugeot 1
Töltőgyártóval közösködik a Peugeot 2

Töltőgyártóval közösködik a Peugeot

Töltőgyártóval közösködik a Peugeot 6
Töltőgyártóval közösködik a Peugeot 7
Töltőgyártóval közösködik a Peugeot 8
Fotó megosztása:
Töltőgyártóval közösködik a Peugeot 9


A GE ipari megoldásokkal foglalkozó divíziója gyártja és helyezi üzembe a projektek megvalósításához szükséges infrastrukturális termékeket, elsősorban a töltőállomásokat és a telepítőhálózatot. Ugyanakkor a vállalat 2015-ig mintegy 1000 db elektromos járművet kíván a PSA Peugeot Citroëntől vásárolni európai ügyfelei számára. A GE ugyanis vállalati ügyfelek számára biztosít személy- és tehergépjármű-finanszírozási, valamint flottamenedzsment-szolgáltatásokat.
 
A két cég ezen felül egy, a PSA Peugeot Citroën ügyfeleinek szóló közös kereskedelmi ajánlat kidolgozásában is együttműködik, mely ajánlat kiterjed az elektromos járművekre és az autók feltöltését biztosító infrastruktúrára is.

A PSA 1995 óta gyárt és értékesít elektromos járműveket Peugeot és Citroën márkanév alatt, legújabb modelljeik a Mitsubishivel közösen fejlesztett Citroën C-ZERO és a Peugeot iOn.