Rowan Atkinson, vagy ahogy jobban ismert, Mr. Bean árokba csúszott különleges sportkocsijával. A brit színész autórajongó, és nem a garázsa számára vásárolta McLaren F1 típusú sportkocsiját sem, jár is vele.


A beszámolók szerint a színész autója tegnap megcsúszott a nedves úton, majd megpördült, és úgy csapódott az árokba, ahol kiütött egy fát és eltalált egy táblát. A hírek szerint Atkinson maga szállt ki az autóból, de kivizsgálásra kórházba szállították. Egy kisebb vállsérüléssel megúszta.

Az autó karosszériájában állítólag nem esett nagyobb kár, az oldala sérült meg, viszont állítólag kigyulladt a hátulja. Biztos nem lesz olcsó kijavíttatni. Az előző évezredben gyártásba került McLaren F1-ből összesen 71 darab készült közúti használatra, most is egy vagyont ér. Motorja a BMW-től származó V12-es, 636 lóerős teljesítménnyel, amivel a normál verziók is 372 km/órás tempóra képesek.

Az autóval azonban a fordulatszám-szabályozó kiiktatásával 391 km/órás sebességet is elértek 1998-ban, amivel a világ leggyorsabb utcai autója volt, egészen a Bugatti Veyron 2005-ös bemutatkozásáig. Egy versenypályán valószínűleg továbbra is a brit modell nyerne, sokkal jobb súly/lóerő arányának köszönhetően.

Igazán különleges az autó felépítése is, hiszen ez volt a világ első szériamodellje karbon vázzal. A Lamborghini például csak az idén bemutatott Aventadornál vezette ezt be. Ellentétben minden más középmotoros szupersportkocsival, az F1 nem kettő, hanem háromszemélyes. A vezető elöl középen ül és mellette kétoldalt, kissé hátrébb az utasok.

Atkinson nem most először került kalamajkába autójával. 1999-ben hátulról beleszaladt egy Rover Metróba, akkor is megcsináltatta az autót, bizonyára most is így jár el.