Hamarosan megkezdődik Kecskeméten a Mercedes-Benz B-osztály gyártása, a német modell bemutatója ősszel esedékes, így fordulhatott elő, hogy álca nélkül sikerült egy lesifotósnak lekapni az autót. Persze már az A-osztály sem titok, az európai szabadalmi hivataltól kiszivárgott képek miatt.

Álcázatlanul a magyar Mercedes 1
Álcázatlanul a magyar Mercedes 2

Álcázatlanul a magyar Mercedes

Álcázatlanul a magyar Mercedes

Álcázatlanul a magyar Mercedes 6
Álcázatlanul a magyar Mercedes 7
Álcázatlanul a magyar Mercedes 8
Fotó megosztása:
Álcázatlanul a magyar Mercedes 9


A B-osztály a Mercedes megújuló kis autókínálatának egyik tagja. A képen látható egyterűs modell mellett készül majd kupé és szabadidő-autó is, ugyanakkor az A-osztály szintén ötajtós lesz, de sokkal sportosabb kialakítással. A program szerint az idén érkező B-osztály után, 2012 elején érkezik az A-osztály, majd azt követően 2013 környékén a BLK és a CLC kupé.

A B-osztály láthatóan sokat fiatalodott, de továbbra is a konzervatívabb vásárlóknak szánják, hiszen az autó alapvető sziluettje nem változott elődjéhez képest. Az A-osztály, illetve a többi variáns már jóval modernebb. A BLK nemcsak elsőkerék-hajtással készül, de lesz 4×4-es is, míg a CLC-ből terveznek AMG kivitelt, amelyben a 2,0 literes turbómotor 340 lóerő körül teljesítményt nyújthat.

Álcázatlanul a magyar Mercedes 10


A motorpalettán már érződik majd a Renault-val való együttműködés. Az 1,2-es, 1,4-es és 1,6-os hengerűrtartalmú motorokat a Renault gyártja a Mercedes specifikációja alapján, míg az 1,8-as és 2,1 literes motorok házon belül születnek.

A kínálat várhatóan így alakul majd:
Benzinmotorok: 1,2 – 109 LE, 1,4 – 136 LE, 1,8 – 156 LE, 1,8 – 184 LE. 1,8-Liter-204 LE.
Dízelmotorok: 1,6 – 122 LE, 2,1 – 136 LE, 2,1 – 170 LE, 2,1 – 204 LE.

Ezeken felül többféle alternatív hajtású modell is készül majd. Az úgynevezett Mildhybridbe 27 lóerős villanymotor kerül, csökkentve a fogyasztást és biztosítva rövid hatótávú elektromos közlekedést. Konnektorról tölthető hibridből készül többféle is. A Renault-tól származó háromhengeres dízelt 54 vagy 108 lóerős villanymotorokkal és lítium-ion akkumulátorral társítják. Egyes variánsok már 100 kilométernyi tisztán elektromos autózást is lehetővé tesznek. Továbbra is készülnek majd üzemanyagcellás elektromos autók is.

Kecskeméten a B-osztály készül majd, illetve az említett variánsok közül még egy.