Immár nemcsak a korábban kiszivárgott árlista, de fotók is bizonyítják, hogy a Porsche új modellváltozatot dob piacra. Továbbra sem erősítette meg a gyár az autó érkezését, de a GT3 RS 4.0-ról már így is sokat tudunk.


A GT3 RS továbbfejlesztéséből születő autó legnagyobb újdonsága a motorja lesz, az ugyanis nem 3,8, hanem 4,0 literes hengerűrtartalmú. Ennek nyomán a hathengeres boxermotor teljesítménye 500 lóerő, 50-nel több, mint a többi GT3 RS-é.

Ez azonban csak az egyik fegyvere, hiszen a pletykák szerint sikerült még könnyebbé tenni a típust, pedig már eredetileg is igen spártai kivitelű volt. Hifi, klíma felesleges dolgok, fontosabb a bukócső és a versenyülések. Ezen túlmenően keréktárcsái is ultrakönnyű kivitelűek.

A különleges járgány nemcsak teljesítménye miatt lehet gyorsabb a pályán elődeinél, de kiegészítő spoilerekkel gazdagodott az első lökhárítónál és új hátsó szárnyat tervezetek hozzá. Mindez nagyobb leszorítóerőt generál. Ez lehet a Porsche eddigi legversenyautósabb közúti modellje.

Úgy tudni, a sportkocsiból 500 darabot gyárt a Porsche, így a “potom” 40 milliós ár sem jelent majd akadályt, hogy elkapkodják a vevők. Tekintve, hogy a Porsche 911 RSR versenyautóban van hasonló motor várhatóan valamely futamhoz – talán éppen a Le Mansi 24 óráshoz – kapcsolódóan jelentik majd be az autó érkezését.