Biztosan úgy kezdődött az egész, hogy az Opel megelégelte a kontár tuningmesterek okozta hibák kijavítását az Insignia legerősebb modellváltozatán. A tulajdonosok ugyanis többet akartak, elégedetlenek voltak az autó végsebességével. Viszont volt olyan a német gyártónál, aki meglátta benne az üzleti lehetőséget és elvette a tunincégek kenyerét.

Gyakorlatilag nulla euró ráfordítással sikerült egy újabb csúcsmodellt alkotni, amivel az Insignia valóban kiemelkedhet a mezőnyből. Az OPC Unlimited névre keresztelt változatban már a gyárban kiiktatják a sebességkorlátozó elektronikát, amely miatt eddig 250 km/h-nál véget ért a száguldás. Ezzel a húzással húsz km/h-val növekszik a 2,8 literes, 325 lóerős turbómotorral szerelt autó végsebessége, vagyis megfutja a 270-et.

Insignia OPC Unlimited: Játék határok nélkül 2 Kapott egy kis cicomát is: kék Brembo felirat virít a féknyergeken, az utastérben is rímel pár részlet erre a színre, a fordulatszámmérő számlapján pedig az Unlimited felirat olvasható. Aki igazi különlegességre vágyik, még ebből a modellből is választhat egy exkluzívabbat, ha a tervbe vett mattfekete változat megvalósul.

A gyár nem szeretné gyakorlatlan sofőrökre bízni az Insignia OPC Unlimited vezetését, ezért a vételár tartalmaz egy vezetéstechnikai tréninget is, hogy a valaha gyártott leggyorsabb Opel határait biztonságban feszegessék.