A képen látható Porsche vezetője szinte megduplázta az autópályán megengedett legnagyobb sebességet, amikor március végén 259 km/órával közlekedett az M6-os autópályán – közölte a rendőrség.

Ez Fejér megyében abszolút sebességrekordnak számít, de a rendőrök megállapítása szerint “minden bizonnyal országos szinten sem mértek még közúton ennél gyorsabban közlekedő személygépkocsit”.


Közleményében a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy hasonló esetben 300 000 forintos bírságra és akár vezetői engedélye jó pár hónapos bevonására számíthat a sofőr.

Sajnos valóban így van, él a feltételes mód. A rendőrség manapság nem igazán hajt arra, hogy megszüntesse a szabálysértést, nem állítják meg a gyorshajtó autóst, helyette az objektív felelősség elvének alkalmazása alapján járnak el, és a rendszám alapján postázzák a büntetést.

Ezzel pedig szinte esélytelen, hogy bárkinek bevonják a jogosítványát, de büntetéshez hozzájutnak, hiszen az üzembentartótól azt behajtják. Feltéve persze, ha magyar a rendszám, mert ha az adott autó külföldi rendszámú (Audi, BMW, Mercedes, Porsche modelleknél ez valamiért nagyon gyakori) akkor már bukott is rendszer.

Ha közelebbről is megismerné a Porsche 911-est kattintson erre a linkre és olvassa el tesztünket az ikonikus modellről. Ennek az autónak már régen sem okozott gondot a fenti sebesség elérése, de a jelenlegi 997-es kódjelű sorozat leggyengébb változata is 345 lóerős, amivel 4,9 másodperc gyorsul százra végsebessége pedig 289 km/óra. A csúcsváltozat, a GT2 RS 330 km/órás tempóra is képes.