A közlékenység időszakát éli az Audi, nemrég vázlatokat jelentettek meg az Q3-ről, tegnap a következő A3-ról, most itt a legújabb, amely egy csúcskategóriás gépet, az R8-ast érinti. A rajzokon az R8 Spyder GT látható, amely a hagyományos változatnál agilisebb viselkedést és versenyautós megjelenést kínál.

560 lóerős V10-es motorral

560 lóerős V10-es motorral

560 lóerős V10-es motorral


Ahogy a tavaly bemutatott zárt R8 GT, úgy a vászontetős is erősebb lesz a normál variánsoknál. A V10-es motor 525 helyett 560 lóerő teljesítményt produkál. Ugyanakkor a másik oldalon ott a súlycsökkentés, uyganis a vékonyabb szélvédő, csomagtérfedél, szigetelések stb., a könnyebb ülések és felnik, illetve a számos elem karbonra való cserélése nyomán százkilós fogyás várható.

Ennek hatására az egyedi aerodinamikai elemekkel szerelt R8 a Spyder-sorozat leggyorsabbja lesz. Álló helyzetből 3,8 másodperc alatt elérheti a 100 km/órás sebességet, a csúcssebessége pedig 317 km/óra körül alakul majd.

Versenypályán is elemében lesz a kocsi, köszönhetően feszesebb hangolású futóművének, amely ugyanakkor 10 milliméterrel alacsonyabban is tartja a kasztnit. A tapadásról 19 colos gumik gondoskodnak.

Hivatalosan ősszel, a Frankfurti Autószalonon áll a nagyközönség elé az autó, amelyet 2012 elejétől lehet majd megvásárolni, így jövő nyárra már ezzel furikázhat az a kevés szerencsés, akinek jut. Hiszen ahogy a zárt GT, úgy ez is csak néhány száz darabos limitált szériában készül.