Arról már beszámoltunk, hogy a BMW M divíziója április elsejére készített egy kabrió pickupot, amelyhez az M3 Coupé adta az alapokat, illetve egy zártkörű eseményről kiszivárogtak az új M5 fotói is, ám ezen túlmenően is volt még újdonság a legsportosabb BMW-ket gyártó részlegnél.


Lelepleztek egy BMW M3 limuzint. Vagyis csak ízelítőt adtak belőle. Az autóról nem árultak semmit, sőt még az utasterét is fekete fóliázás mögé rejtették.

A pletykák szerint a bajor gyártó szeretné az M3 GTS-t négyajtósként is piacra dobni, miután a kupéból készült különlegességet úgy vitték a vevők, mintha ingyen adták volna. Pechükre a bejelentéskor 150 darabosra limitálták a szériát, utólag pedig nem lett volna elegáns felemelni a gyártási számokat. Akinek nem jutott, az talán így vigasztalódhat.

A teóriát erősíti a kiállított autó első lökhárítója, amely eltér a normál M3-asétól, a GTS-ével azonos. A karosszéria módosítása nyomán, itt is kiegészítő szárny került a kocsi farára, de sokkal visszafogottabb, mint a GTS-é, amely egy versenyautónak is dicsőségére válna. Emellett a 19 colos fekete felnik is azonosak.

Feltételezések szerint az utastér azért nem látható, mert a látványosabb újdonságok ott vannak. Kidobták a hátsó üléseket, a hifit, a klímát, hogy csökkentsék a jármű tömegét. A versenypályás használatot viszont hatpontos biztonsági övekkel szerelt két versenyülés, illetve bukócső támogatja.

Minden valószínűség szerint nem hagyományos 420 lóerős motor rejtőzik a kocsiban, hanem a GTS-nél bemutatott 450 lóerőre erősített V8-as. Ennek megfelelően a futómű és a kormányzás is sportosabb hangolású.  

Vélhetően hamarosan kiderül, hogy mit is akar a BMW az autóval.