Nem kérdés, a BMW X6 sikeres. Bár terepjárásra alkalmatlan, az X5-tel szemben praktikussága is visszafogott, de az exhibicionizmussal megáldott városlakók szeretik. Ezzel aztán lehet erődemonstrációt tartani a kisautók között. Úgy sikerült megalkotni, hogy igazából nem is volt nagy költsége a fejlesztésnek, hiszen a padlólemez és az egyéb műszaki megoldások megegyeznek az X5-tel.

Az Audi pedig látja az eladási adatokat és lép, készül a Q6. Ahogy a neves is mutatja, a már kapható Q5 és Q7 modellek közé terveznek egy új szabadidő-autót, amelynek karosszériája a BMW X6-hoz hasonlóan kupés jelleget kap. A hűtőmaszk, a fényszórók és lámpák az Audi A6-oson alkalmazotthoz hasonlítanak majd leginkább.

A négykarikás márka fejlesztőinek könnyű dolga van, az alapok már kész vannak, a Q6 a VW Touareg és a Porsche Cayenne által használt padlólemezre épül. A motorokkal sincs gond, azokat átveszik az A7-ből, de bekerül az említett modellekben használt hibrid hajtás is. Később elérhető lesz az a 4,0 literes turbómotor is, amely a Bentley Continental GT, Audi S6 és S8 modellekben is megjelenik hamarosan, ezzel állítanának ellenfelet az X6 M modellnek. A Q6 csak összkerékhajtással készül majd.

Várhatóan még idén láthatjuk valamilyen formában az Audi Q6-ost, amely valószínűleg jövőre már megvásárolható lesz.

BMW-t másolna az Audi 2