“Gyors, szórakoztató és fantasztikus vezetni. Különbözik (a C4 WRC-től – a szerk.), de valójában gyorsabbnak érezni. Minden percét élvezem” – írta blogjában Petter Solberg azután, hogy megkezdte a tesztelést a Citroën DS3 WRC-vel.  

A norvég pilóta a februárban induló rali-világbajnokság első versenyére, a Svéd-ralira készül. Solberget kissé meglepte az új 1,6-os motor, amelyről az autóval már sokat tesztelő gyári pilóták gyakran nyilatkozták, hogy gyengébb, mint az eddig használt 2,0 literes variáns. “Kiválóan működik a motor. Kicsit meg is lepődtem, mert igazából remekül húz.”


Solberg és navigátora, Chris Patterson szombaton késő estig tesztelte a DS3 WRC-t, ez volt ugyanis az egyetlen alkalom, amikor kipróbálhatták még a Svéd-rali előtt.

Bár a Citroën is bejelentette, hogy 13 versenyen indul majd Solberg az autójukkal, a norvég elismerte, hogy még nem teljes a költségvetésük. Állítólag nem is csekély összeg, a büdzsé 30 százaléka hiányzik. Tavaly állítólag nagyjából 30 millió norvég koronából, azaz egymilliárd forintból versenyzett, és idén valószínűleg ennél is többet kell költenie. 

“Saját csapatommal indulok, de az autót a Citroëntől béreljük. Így egy kicsit drágább, mintha megvettük volna. Megállapodtunk, de még nem írtam alá semmit, előbb a költségvetést kell elrendezni. Dolgozom rajta éjjel-nappal. Vannak még üres helyek az autón” – magyarázta Solberg, aki az utóbbi évben megvette a versenyautókat a Citroëntől. 

Egyfelől nagy szponzoroktól, másfelől rajongóktól igyekszik megszerezni a csapat a szükséges pénzt. A rajongók 40 eurós támogatói csomagot vásárolhatnak, amiért az ajándéktárgyak mellett az is jár, hogy ha a támogató személyesen is ellátogat valamelyik világbajnoki futamra, a csapat bázisán is látogatást tehet. 

Az autóra biztosan nem lesz panasz, miután Olivier Quesnel, a Citroën Sport vezetője azt nyilatkozta, hogy azután hogy Solberg, a szintén általa vezetett Peugeot Sport autóját vezette nemrég Monte-Carlóban, jobban megismerte, megértette a pilótát, és ez sokat segít majd neki idén. Solberg egy az egyben ugyanolyan autót kap, mint a gyári pilóták, Sebastien Loeb és Sebastien Ogier. A francia csapatfőnök ugyanakkor azt is hozzátette, hogy szerinte a két francia pilóta gyorsabb, mint Solberg.