Még hatékonyabbá teszi az Opel nemrég bemutatott kompakt autóját. Immár start&stop technikával is kapható az 1,3 CDTI motorral szerelt Astra ecoFLEX. Az automata motorleállító rendszernek köszönhetően az ötajtós jármű szabvány szerinti fogyasztása 4,1-ről 3,9 literre csökkent, miközben 109 helyett 104 g/km a szén-dioxid-kibocsátása.

Így az ötajtós ecoFLEX kapható start&stop rendszerrel és anélkül is, az új Sports Tourerbe viszont mindig beépítik az új technikát. A kombi fogyasztása így 4,1 l/100 km, CO2-emissziója 109 g/km.

Az Astra ecoFLEX motorja 95 lóerő teljesítményű, maximális nyomatéka 1750-3250/perc között 190 Nm. A motorhoz fogyasztáscsökkentéshez optimalizált, ötfokozatú, manuális sebességváltó kapcsolódik. Valamennyi Astra 1.3 CDTI ecoFLEX légellenállását javítja a hűtőmaszk aktív légelzárója: kis sebességnél önműködően kinyílik, majd nagy tempónál lezárul, hogy simább legyen az áramlás az autó elejénél. Ezt az alváz gondos burkolása egészíti ki. A fogyasztást mindegyik manuális váltós Astrában a műszerfalon elhelyezett fokozatjelző segít csökkenteni.