Hároméves kihagyás után visszatér a Detroiti Autószalonra a Porsche. Itt mutatkozhat be a Porsche Carrera GT utódjának szánt sportkocsi előfutárja.  

Targa volt a tavaly koncepció

Targa volt a tavalyi koncepció


Nyáron a Porsche vezetése rábólintott, hogy sorozatgyártásba kerüljön a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott 918 Spyder tanulmány. A legfrissebb hírek szerint a jövő héten nyitó Detroiti Autószalonon újabb változat mutatkozik be az autóból.

Ezúttal zárt, azaz kupé karosszériával állítják ki versenyautóként. Úgy tudni, a motorja sem hibrid lesz ezúttal, hanem egy szimpla V8-as, nagyjából 600 lóerős teljesítménnyel.   

A koncepcióautóban az 500 lóerős, V8-as benzinmotor mellett az első és a hátsó tengelyhez beépítettek egy-egy villanymotort, amelyek további 218 lóerős teljesítménnyel bírnak. A hibrid hajtás 3,2 másodperc alatt százra gyorsítja a sportkocsit, amely akár 320 km/órás végsebességre képes.

A Porsche új szupersportkocsija 2014-re kerül a kereskedésekbe. Valószínűleg hibrid hajtást kap, de nem elképzelhetetlen, hogy csak belső égésű motorral is megvehető lesz. Az árát bőven 100 millió feletti összegre tippeljük.