Elektromos autó az otthonunkban címmel új, gyermekeknek szóló internetes programot dolgozott ki a Nissan, amelyet a japán vállalat zéró emisszióval foglalkozó honlapjára töltöttek fel. A projektet a globális felmelegedéssel kapcsolatos tényeknek általános iskolás gyermekek számára történő oktatására és a 100%-osan elektromos hajtású, zéró emissziós autók előnyeinek bemutatására készítették.


A program egyedi, a gyermekek számára közel hozható szereplőket és könnyen követhető párbeszédeket mutat be az elektromos autókról és a zéró emissziós társadalomról. Fényképek, grafikák és filmek segítségével a program széles körű betekintést ad a gyermekeknek és szüleiknek az elektromos autók technológiájába és a Nissannak a zéró emissziós, fenntartható társadalomról alkotott elképzeléseibe.

A “Nissan zéró emisszió” honlap közzéteszi a Nissan elképzeléseit és megközelítését a zéró emissziós, fenntartható társadalommal kapcsolatban, valamint a Nissan LEAF-re, az első 100%-ban elektromos hajtású, tömeggyártású villanyautóra vonatkozó termékinformációkat.

A Nissan célja, hogy szövetséges partnerével, a Renault-val együtt globális vezető szerepre tegyen szert a zéró emissziós mobilitás terén. Ebben a hónapban Japánban és az USA-ban, 2011 év elején pedig Európában kezdik meg a Nissan LEAF értékesítését.

Az elektromos autók fejlesztésén és gyártásán túlmenően a Nissan világszerte 80 partnerségi kapcsolatot hozott létre országokkal, városokkal, szervezetekkel és egyéb fontos szereplőkkel a zéró emissziós célok támogatására. A Nissan emellett aktívan dolgozik a lítiumion akkumulátorok töltésére alkalmas infrastruktúra kialakításán és a felújított akkumulátorok alkalmazásán az elektromos autókban, valamint támogatja az újrahasznosított alkatrészeknek az autógyártásban történő alkalmazását.

A honlap ezen a linken érhető el.