Változó intenzitású havazás a fővárosban 2 Folyamatosan takarítják az utakat a fővárosban a hétfő este kezdődött változó intenzitású havazás miatt, a mellékutakat azonban csak 7-8 óra múlva tudják elkezdeni megtisztítani – közölte a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. kedden hajnalban.

61 szóró munkagéppel folyamatosan végzik az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózaton, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon a  síkosságmentesítést.

Az FKF Zrt. mérései szerint eddig mintegy 2-4 centiméter hó esett. A főutak nedvesek, a mellékutak viszont havasak, azok megtisztítását csak a havazás megszűnését követően tudják megkezdeni. A közösségi közlekedés hajnalban elindult.
    
Az FKF Zrt. közleményében arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek. Egyúttal a magánház-tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit arra kérték, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Forrás: MTI