“A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója 2010. december 6-án 08.00 órától 2010. december 12-én 20.00 óráig terjedő időszakban fokozott ellenőrzés végrehajtását rendelte el az igazgatóság illetékességi területén” – tudatja közleményében a rendőrség.


Mint írják, a fokozott ellenőrzés célja, a közrend és közbiztonság fenntartása, valamint a közlekedés biztonságának további javítása. Ezért ellenőrzik az utazási, illetve egyéb célzattal érkező személyeket, magatartásukat. De vizsgálják a repülőtérre érkező járművek műszaki állapotát, a forgalomban való részvételének feltételeit, vezetőit, azok vezetésre képes állapotát, vezetésre való jogosultságát, valamint a KRESZ betartását.

Állítólag az ellenőrzés elrendelését az indokolta, hogy a karácsonyi, illetve év végi ünnepek miatt számolni lehet a repülőtérre érkező személyek számának jelentős emelkedésével, amely miatt a repülőtér parkolóiban, valamint az oda vezető utakon a járműforgalom arányának növekedése várható. Lehet azonban itt valami más is?

Nem feltétlenül gondoljuk, hogy elsősorban a fehér rendszámos autókra hajtanak majd a rendőrök, sokkal valószínűbb, hogy a sárga rendszámos járművek számíthatnak ellenőrzésre. Nem lehet véletlen, hogy a rendőrség pont akkor kezd átfogó ellenőrzést, amikor új taxitársaság veszi át a hivatalos reptéri utaztatást.

December 7-től ugyanis a Zóna taxi helyét a Főtaxi veszi át. Csakhogy a Zóna taxinál azt ígérték, nem adják át a drosztokat és bírósághoz fordulnak. Lehet, hogy harcra számít a rendőrség?