Kibővíti nagyobb modelljei motorkínálatát a Ford. A Mondeo, az S-Max és a Galaxy is elérhető ezentúl a gyártó új, 1,6-os EcoBoost motorjával. A kisebb hengerűrtartalomból többek között turbófeltöltővel hoz ki a szokottnál nagyobb teljesítményt, ugyanakkor a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a kettős független szelepvezérlés segít takarékosabbá tenni a motort.

Kis turbó a Ford Mondeóba 1
Kis turbó a Ford Mondeóba 7


A négyhengeres motor legnagyobb teljesítménye 160 lóerő, maximális nyomatéka pedig 240 Nm, 1600-4000 percenként fordulatszámok között végig. Ezzel a motorral és a hozzá tartozó a hatfokozatú, manuális sebességváltóval a Mondeo kombinált üzemanyag-fogyasztása 6,8 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 158 g/km.

Ebben persze az is szerepet játszik, hogy az említett modellek esetében számos Ford ECOnetic technológia feltűnik az alapfelszereltség részeként, többek közt ilyen az energia-visszanyerő fékrendszer, a vezetőtájékoztató rendszer vagy az aktív hűtőrácselzáró rendszer. A jövő évtől Start&Stop motorleállító rendszer is elérhető lesz a motorhoz.

Az 1,6-os turbómotorral a Mondeo 9,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 215 km/óra. A többi modell kicsit rosszabb dinamikával és fogyasztással működik.