A Fiat autógyár és az Opel szerződést kötöttek, hogy az olasz vállalat szállítja a német márka következő kisáruszállító modelljét. Minimum 250 000 jármű megvásárlásáról szól az egyezség.

2011 végéig gyártják a jelenlegi Combót

2011 végéig gyártják a jelenlegi Combót

2011 végéig gyártják a jelenlegi Combót


A jármű az Opel Combo utódja lesz, amely 2011 év végén fejezi be pályafutását. Nem véletlen a Fiattal kötött szerződés, az új modell már nem valamelyik Opel padlólemezére épül, mint eddig, hanem a Fiat Dobló adja az alapokat.

Bár erről nem árultak el részleteket, várhatóan az Opel csak egy variánsa lesz a Doblónak, azaz a hűtőmaszk, a lökhárító, a fényszórók kapnak új formát, de lényegében ugyanaz az autó marad. Ez teljesen megszokott a teherjárműveknél, hiszen a Renault Master, Opel Vivaro is testvérek, de említhetjük a Fiat Ducato és Peugeot Boxer hasonlóságát is.

Az már biztos, hogy továbbra is Combo néven kerül piacra az Opel-variáns, amely zárt dobozos kivitel mellett személyautóként is elérhető lesz. Míg jelenleg a Combo Spanyolországban, Zaragózában készül a Merivával és a Corsával együtt, az új modellt a Doblóval egy gyártósoron a törökországi Bursában gyártják. 2011 decemberében kezdik, az első hónapban hatezer darab készül.

Az Opel 2012-től forgalmazza Opel, Vauxhall néven Európában, de Észak-Amerikában is piacra dobják, vélhetően egy harmadik márkanév alatt.