Története során először az Audi is ott lesz az USA – de talán a világ – legnagyobb tuningkiállításán, a SEMA-n. A német gyár amerikai leányvállalata kiállítja a TTS Pikes Peak tanulmányt, amely egy önjáró robottechnikát rejtő autó. Emellett azonban ott áll majd a kiállítóterületen egy módosított R8 Spyder is.

Ez nem az Audi saját munkája, hanem egy amerikai tuningcég, a STaSIS készíti. A bemutatóautó alapját az erősebb, azaz a V10-es motorral szerelt variáns adja, amelyhez a STaSIS kompresszort és sportkipufogót társít. Ennek hatására az eredeti 525 lóerős teljesítmény és 530 Nm-es nyomaték helyett 710 lóerő, illetve 710 Nm jellemzi a motort. Ettől aztán rendesen megtáltosodik a nyitható tetős sportkocsi, mindössze 3,1 másodperc alatt elérheti a 100 km/órás sebességet.

A motorátalakítás mellett új futóművel, fékrendszerrel és kerekekkel is ellátják a Spydert, amely állítólag egyedi külsővel mutatkozik be.

Nem az R8 lesz az egyetlen STaSIS modell az Audi standján, látható lesz átalakított S5 Cabriolet, S4 és Q5 is. Az ok igazán egyszerű, az Audi 4 év és 90 000 kilométeres garancia mellett megkezdte a cég termékeinek forgalmazását.