Ötven lóerővel izmosabb, mint a nyitott LS9. Garantáltan összeborzolja a hajat.

Ötven lóerővel izmosabb, mint a nyitott LS9. Garantáltan összeborzolja a hajat.

Ugyan a Chevrolet Camaro nyitott változata csak jövő márciusban kerül a szalonokba, a Texas-i székhelyű Hennessey Performance már elkészítette belőle saját átiratát. A 755 lóerősre tuningolt autó igazi ritkaság lesz, mindössze 24 példányt gyártanak majd belőle.

A hihetetlen teljesítményt a Chevrolet 6,2 literes V8-as motorjából kompresszor segítségével csikarták ki. Figyelemre méltó az 1034 newtonméteres nyomaték is. Nem csoda, ha az autó kevesebb, mint 3,5 másodperc alatt éri el a százat. Negyed mérföld megtételéhez sincs szüksége 11 másodpercre.

A módosítások nem merültek ki a kompresszor és a töltőlevegő-hűtő beépítésével. Új beömlőket, nagynyomású befecskendezőket, rozsdamentes hengerfejet, erősített kuplungot és új kipufogó rendszert is kapott az autó.

A teljesítmény aszfaltra juttatásában a 20 collos könnyűfém felnikre szerelt Pirelli P-Zero gumik, az új rugókat tartalmazó KW futómű segédkeznek. A megállásról a Brembótól származó elől hat- hátul négydugattyús fékek gondoskodnak. A féktárcsák 15 collos mérete is impozáns.

A HPE700 LS9 Chevrolet Camaro Convertible ára 132,000 dollártól (kb. 26 millió forint) indul. Az első vevők jövő év közepén juthatnak hozzá.