Felépülhet a francia autógyártó PSA Peugeot Citroën (PSA) harmadik kínai gyára – adta hírül a vállalat a héten. A helyi Dongfeng cégcsoporttal közös beruházástól a francia autógyár azt reméli, hogy megerősítheti a második legfontosabb piacának számító Kínában betöltött pozícióját.

A közép-keleti Vuhan városában várhatóan 2013-ig felépülő gyár kezdetben 150 ezer autó készül majd évente. Így a PSA és a Dongfeng 2015-re összesen 750 ezerre növelheti közösen gyártott autóinak számát a jelenlegi 450 ezerhez képest. A kínai piac erős bővülése miatt a két jelenleg is működő gyár teljes kihasználtsággal működik.

Európa után Kína a PSA-csoport második legnagyobb piaca. A csoport elnökének Philippe Varin-nak kínai látogatása alkalmából kiadott nyilatkozatban megerősítették, hogy hosszú távú terveik vannak a világ legnépesebb országában. Az elkövetkezendő öt évben összesen 12 új autómodellt készülnek bemutatni, valamint tisztább – akár hibrid hajtású – motorok piacra való bevezetését is tervezik.

“Ezek az együttműködések lehetővé teszik, hogy a DPCA (a Dongfeng és a PSA közös vállalata) elérje célját, hogy 2015-ben 5 százalékos piaci részesedése legyen Kínában” – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI