Jövőre visszatér a rali-világbajnokságba a MINI. A Prodrive segítségével fejlesztett autó első komolyabb tesztje éppen zajlik Portugáliában. Egy pár videó máris megjelent az eseményről.

Jól szól a MINI WRC

Ilyen most

Ilyen most

Ilyen most


Korábban úgy lehetett tudni, hogy a Countryman karosszériáját használó raliautót Marcus Grönholm vezeti majd, helyette azonban a korábban szintén a rali-világbajnokságon versenyző, de egy baleset miatt visszavonuló Markko Märtin ül a kormány mögött.

Nem ő az első, aki vezeti a MINI WRC-t, nemrég a Prodrive angliai bázisának közelében kipróbálta az autót Mads Ostberg és Terry Kaby is. Előbbi várhatóan a jövőben a csapat pilótájaként is vezetheti az autót.

A MINI 2011-ben még elsősorban az autó fejlesztésére fókuszál, ezért nem is indulnak a világbajnokság összes versenyén, 2012-ben viszont már a bajnoki címet veszik célba.
Esélyeik nem rosszak, hiszen a következő idénytől új szabályok lépnek életbe, és ennek megfelelően a sorozatot életben tartó két márkának, a Citroënnek és a Fordnak is új autót kell építeni. Az új WRC-k elvileg olcsóbbak lesznek, motorjuk a korábbi 2,0 literes helyett 1,6-os, de továbbra is turbós. A négykerék-hajtás is megmarad.