Monaco egyenlő a gazdagsággal, a fényűzéssel, de elszakíthatatlan a motorsportoktól is. A Forma-1-es évad fénypontja és az itt rendezett raliversenyek is komoly hagyománnyal bírnak. Ezt a pluszt használta fel a Caterham Cars legújabb modellje elkészítésekor.


A cégi ikonikus (egyetlen) modellje ma is ugyanolyan, mint amikor Colin Chapman 1957-ben bemutatta. Ultrakönnyű kialakítás minimál designnal elkészítve. Az autó karosszériája alumíniumból készült és ezt javarészt láthatjuk is, mert fényezve sincs. Ahol igen, ott a monacói zászló piros-fehér színe köszön vissza, amihez a feketét választotta kiegészítésként a brit manufaktúra.

Belül fekete bőr borítja az üléseket, amelyek varrását ugyanúgy piros cérnával készítették, mint ahogy ilyen színű az alapkárpitozás is, ezzel a kaszinók világára, a rulettkerék két színére akar utalni a Caterham.

A Caterham Seven Roadsport 125 Monaco műszakilag belépő modellnek számít. Ford-féle 1,6-os benzinmotor mozgatja, egész meggyőzően. Miután a karosszéria mindössze 500 kilót nyom, a Seven hat másodperc alatt elérheti a 100 km/órát. 180 km/órás végsebessége nem épp sportkocsis, de az erre a modellre jellemző földön ülős helyzetben, nyitott tetővel több nem is igen kell. Az élmény így is elsőrangú.

Az autó ára 20 995 font (7,3 millió forint), de az első húsz autót még ennél is olcsóbban, 19 995-ért (6,98 millió forint) szállítja a Caterham.