Michelisz Norbert ezúttal is hozta a formáját a Túraautó-világbajnokság (WTCC) németországi fordulójában: legjobb SEAT-osként és legjobb újoncként az ötödik helyet szerezte meg Oscherslebenben, azonban a tíz rajthelyes büntetése miatt csak a 15. helyről rajtolhat a küzdelmesnek ígérkező vasárnapi első versenyen.

Az időmérő első szakaszának elején a Chevrolet-val versenyző Huff szerezte meg az első helyet, őt csapattársa, Menu követte. A Zengő-Dension Team versenyzője ugyan hibázott, azonban így is a továbbjutást jelentő tizedik helyet szerezte meg.

A kvalifikáció félidejéhez érve a magyar tehetség visszacsúszott a 12. helyre, míg az élen továbbra is Huff állt, aki mögé azonban felzárkózott a BMW Farfus és Priaulx képviseletében. A világbajnokság éllovasa, Yvan Muller mindössze a kilencedik helyen autózott.


Öt perccel az időmérő első szakaszának vége előtt a portugál Monteiro balesetet szenvedett, így leállították a Q1-et, ami magyar szempontból a lehető legrosszabbkor jött: Michelisz Norbertnek a részadatok alapján lehetőségekkel teli gyorskört kellett félbeszakítania. Az újraindítást követően a magyar tehetség fantasztikus kört autózva az ötödik helyet szerezte meg, így legjobb újoncként ezúttal is továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2 kezdetére már nem csak egymással, hanem az esővel is küzdeniük kellett a pilótáknak. A várakozásoknak megfelelően két BMW-s pilóta, sorrendben Farfus és Priaulx futotta meg a leggyorsabb kört, míg a magyar versenyző a hatodik helyet szerezte meg, majd egy körrel később javítani tudott, és legjobb SEAT-osként az ötödik helyre jött fel.

Az utolsó percekben egyre többen csúsztak ki a pályáról a fokozódó eső miatt, így három perccel a vége előtt ismét leállították a kvalifikációt. Az újraindítást követően a versenyzők már nem jöttek ki a pályára.

Michelisz Norbert ugyan eddigi legelőkelőbb helyezését érte el, az előző versenyen történt baleset okozásáért kapott 10 rajthelyes büntetése miatt vasárnap csak a 15. helyről indulhat. A 26 éves versenyző ennek ellenére látványos versenyt ígért, hiszen ha további világbajnoki pontokat szeretne szerezni, kockáztatnia kell.

A vasárnapi első verseny rajthelye az alábbiak szerint alakul:

1. Farfus (BMW) 1:38:070
2. Huff (Chevrolet) 1:38:176
3. Priaulx (BMW) 1:38:186
4. Menu (Chevrolet) 1:38:445
5. Tarquini (SEAT) 1:38:796
6. Coronel (SEAT) 1:38:810
7. Muller (Chevrolet) 1:38:869
8. Gene (SEAT) 1:39:994
9.  Nykjaer (SEAT)
10. Monteiro (SEAT)

15. Michelisz (SEAT) 1:38:634

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12:45-től élőben közvetíti.