A Kuga sikere után úgy hírlik, a Ford szeretne beszállni a kis szabadidő-autók piacára is. Kémfotósok már le is kaptak egy tesztjárművet. Egyelőre csak találgatni lehet, de a valószínűbb elmélet nem az, amit látunk.

A B-Max-ból lehet szabadidő-autó

A B-Max-ból lehet szabadidő-autó

A B-Maxból lehet szabadidő-autó


Vagyis a Ford nem a Fiestából farag szabadidő-autót, hanem csak egy Fiestába építette és abban teszteli az új technológiát. Állítólag a 4×4-es hajtás a hamarosan érkező Fusion-utód, a B-Max számára készül. Abból a  járműből lenne választható opció, hogy felvehesse a versenyt például a Nissan Juke-kal, a Suzuki SX4-gyel.

Persze elsődlegesen csak látvány terepjárónak készül, azaz a legtöbb modell csak külsőleg lesz olyan és elsőkerék-hajtással kerül forgalomba. Elsősorban azért nem hihető a képek alapján sem egy Fiesta szabadidő-jármű megszületése, mert az ilyen átalakított modellek esetében az új rugókkal mindössze 2-3 centivel szokták magasabbra emelni a karosszériát, itt pedig ennél jóval többről van szó.

Ugyanakkor a B-Max minden bizonnyal a Fiesta nyújtott padlólemezére épül és a kisautó motorjait kapja. Az egyterűs járművet vagy egy hónap múlva a Párizsi Autószalonon leplezik le, vagy jövő év tavaszán Genfben. A terepjárós variáns megjelenésére azonban még két évet biztosan várni kell.