A májusban indult Jitti interaktív közösségi forgalomfigyelő rendszer újabb fejlesztésekkel bővült. Az okostelefonon futó, pillanatnyi sebességtérképet mutató rendszer valós idejű adatokat közvetít arról, hogy az utakon mennyire dinamikus a közlekedés, azaz gyorsan vagy lépésben lehet-e haladni, ehhez a többi felhasználó adatait használja.

Az új szolgáltatásokkal a rendszer felhasználói már nemcsak a sebességről, de a közlekedést befolyásoló eseményekről is értesíthetik egymást. Ahogy a navigációs rendszereknél az állandó sebességmérőket, a Jitti csapata is jórészt már betöltötte a rendszerbe, azok folyamatosan láthatók, itt az igazán érdekes, hogy a változatos helyekre kitelepített egyéb sebességmérőket azonnal jelezhetik a közösség tagjai egymásnak.

Mindezek mellett olyan közlekedési eseményekről lehet értesítést küldeni, mint az útlezárások és útfelbontások, a balesetek vagy a szembejövő oldalon lévő dugók is. A rendszer ingyenesen nyújtja a forgalmi alapinformációkat a felhasználók számára, az emelt szintű szolgáltatások havidíj ellenében érhetők el.

A közösség regisztrált felhasználói száma már 3000 felett van, és a fejlesztők arra számítanak, hogy az iskolakezdéssel együttjáró forgalomnövekedés miatt tovább növekszik az aktív jittizők száma. Annak érdekében, hogy a közösség tevékenységét ösztönözzék és honorálják, a Jitti csapata díjakat ad lelkes és aktív tagjainak. Bevezették a Dugó Díjat. Persze a díjat nem szedik, hanem adják. Az adott hónapban rendszeresen jittizők között kisorsolnak egy villányi dugót, a hozzá tartozó palack borral.