Továbbra is folynak a találgatások arról, hogy hol folytatja pályafutását jövőre Kimi Räikkönen. Sokan szeretnék, ha újra a Forma-1-ben vezetne, de a finn azt mondja, nem vágyik vissza, jól érzi magát a raliban. Vajon marad?

A Citroën reméli, igen, és 2011-ben is soraiban tudhatja a korábbi Forma-1-es világbajnokot, akit állítólag más csapat is megkörnyékezett. “Kedveljük Kimit és akarjuk, hogy jövőre is velünk maradjon. Nagyon örülnénk, ha ő is szeretne velünk maradni” – mondta Olivier Quesnel, a Citroën Sport vezetője, aki ugyanakkor hozzátette, még nem ült le tárgyalni Kimi menedzsereivel.

“Négy napig voltam Németországban (a múlt heti ralin), de nem beszéltünk erről” – mondta Quesnel. “Hallottam, hogy akartak erről beszélni, de nem beszéltünk.”

Räikkönent akarja a Citroën 1

Jól érzi magát a ralisok között

Ez is megerősíti, hogy Räikkönen szeretne maradni, ahogy ő maga is többször nyilatkozta már: “Élveztem a szezont eddig és jó lenne maradni, hogy kihozhassam a maximumot abból, amit tanultam, de egyáltalán semmi sem dőlt még el” – mondta az Autosport magazinnak.

A francia L’Equipe-nek pedig így nyilatkozott a finn: “Sosem lehet tudni, de valószínűleg nem térek vissza a Forma-1-be. Mindig is világbajnok akartam lenni, sikerült, de ma már más idők járnak. Ma már ralizok, az  F1-en kívül más is van az életben.”

2011-ben a Citroën első számú csapatában Sebastien Loeb és Sebastien Ogier versenyez majd. Räikkönennek a Citroënnél így a Junior Csapatban lenne hely, ugyanakkor nem lehetetlen, hogy a Ford is szeretné megszerezni magának. Könnyedén elképzelhető, hogy Ken Block mellé szerződtetve egy harmadik csapatot összehoznának, a Ford és a Stobart Ford mellett.

Jelenleg a Red Bull finanszírozza Räikkönen versenyzését, a Fordnál viszont a szintén energiaitalokkal foglalkozó Monster adhatná a pénzt. Az amerikában már népszerű márka Európában még kis részesedéssel bír, de drasztikusan támad. Támogatják Valentino Rossit a Moto GP-ben, de ott a nevük Michael Schumacher sisakján is, Räikkönen illene ebbe a sorba.

Räikkönent akarja a Citroën 2

Jövőre egy csapatban?