Elkészült az új Volvo S60-hoz kidolgozott tuningcsomagjával a Heico Sportiv. A német vállalkozás teljes átalakítást kínál a csúcsmodellhez, melynek nyomán a sportos jegyeit domborítja a tulajdonos felé.


A külső átalakítása során az eredeti lökhárítók átalakítása nélkül, azokhoz rögzítve szerelnek egy kiegészítő spoilert előre, illetve egy diffúzort hátra. Utóbbi elemet úgy alakítják, hogy helyet hagyjon az új kipufogónak, amely a gyárinál öblösebb hangját négy végen keresztül küldi a külvilágba. Egyedi keréktárcsákat is ajánl a Heico, ezekből akár 20 colos is kerülhet az S60-ra, amelynek utasterébe pedig új váltókar és alumínium pedálkészlet költözhet.

Persze vannak olyanok, akik a svéd visszafogottság ellenére igenis még több dinamikát várnak a Volvótól, nekik is van válasz a Heicótól. A dízel és a benzines motorokhoz és készült átprogramozott elektronika.


A 2,0 literes, turbós benzines 47 lóerővel gazdagodva 250 lóerős, míg a 3000-es csúcsmodell teljesítményét 304 lóerőről 330-ra fokozzák. Előbbinél 50, utóbbinál 20 newtonméterrel nőtt a nyomaték.

Bár csak plusz 26 lóerővel bővült a T6 teljesítménye, a dinamikája mégis jelentősen javult. A Heico adatai szerint az eredeti 6,5 másodperc helyett képes 5,8 másodperc alatt elérni a 100-as tempót. A sebességkorlátozást nem iktatta ki a tuningcég, így továbbra is maximum 250-nel száguldhat a német autópályákon.

Nem olcsójánosoknak való a Heico csomagja, hiszen a T6 komplett átalakítása 14 ezer euróba, azaz 3,95 millió forintba kerül, az autó 15 milliós árán felül.