Michelisz Norbert kiegyensúlyozott autózással egy 10. és egy 7. helyet szerzett a Túraautó-világbajnokság (WTCC) angliai versenyhétvégéjén, így ismét az élre állt az újoncok között, és az összetett ponttáblán a 10. helyre jött fel.

Top10-es pilóta lett a magyar tehetség 1
Top10-es pilóta lett a magyar tehetség 31


A 14 körös első verseny repülőrajtját követően Michelisz Norbert megőrizte nyolcadik helyét, míg az élen Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu autózott. A hatodik körben a magyar tehetség és Farfus csatát vívott a nyolcadik pozícióért, melyből Michelisz Norbert jött ki rosszul, hiszen Augusto Farfus mellett Andy Priaulx is megelőzte.

A verseny feléhez érve az élen nem történt változás, míg a Zengő-Dension Team pilótája továbbra is a tizedik helyen autózott. A nyolcadik körre Colin Turkington támadni kezdte a harmadik helyen autózó Menut, Carlos Bueno pedig feladni kényszerült a versenyt, miután kigyulladt az autója. Emiatt be is hívták a biztonsági autót, és 16 körösre módosították a versenyt.

A 12. körben lejött a pályáról a biztonsági autó, így Michelisz támadhatott a kilencedik helyért, azonban nagy csatát követően is maradt korábbi pozícióján. Az élen továbbra is Muller, Huff és Menu autózott. Priaulx ugyanakkor ütközésekkel teli csatát követően megelőzte a nyolcadik helyen autózó Tiago Monteirót.

Top10-es pilóta lett a magyar tehetség 32


Az utolsó körben Turkington megelőzte Menut, így a dobogóra Muller (+25 pont), Huff (+18 pont) és Turkington (+15 pont) állhatott fel, míg Michelisz Norbert (+1 pont) a tizedik helyen fejezte be az első versenyt. Ezzel ismét a legjobb újonc volt.

A 14 körös második verseny állórajtjánál két BMW is lesodródott a pályáról. Michelisz Norbert jól kapta el a startot, és az azonnal támadni kezdte az előtte autózó Monteirót. A magyar fiú gyorsabb volt a Forma-1-et is megjárt ellenfelénél, akit némi koccanás után le is hagyott. Az élen Farfus, Priaulx és Menu autózott, azonban Farfus és Menu összeütközött, így Turkington és Tarquini szerezte meg a második és harmadik helyet.

A harmadik körre az ötös rajtszámmal versenyző magyar pilóta a hetedik helyre jött fel, előtte viszont csak vonatoztak. A 15 körösre növelt második verseny utolsó körére a korábban kiforgatott Farfus átrágta magát a mezőnyön és  támadni kezdte a magyar versenyzőt, aki azonban remek védekezéssel meg tudta őrizni hetedik helyét.

A verseny leintését követően sorrendben Priaulx (+25 pont), Turkington (+18 pont) és Tarquini (+15 pont) állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert (+6 pont) hetedik helyezésével átvette a vezetést az újoncok számára rendezett különbajnokságban, összetettben pedig feljött a 10. helyre holtversenyben a kilencedik helyen álló Fredy Barth-tal.