Kínában bővít a Volkswagen 1
Kínában bővít a Volkswagen 2

Kínában bővít a Volkswagen

Kínában bővít a Volkswagen

Kínában bővít a Volkswagen 5
Kínában bővít a Volkswagen 6
Fotó megosztása:
Kínában bővít a Volkswagen 7


A Volkswagen-csoport a hosszú távú kínai fejlesztési stratégiája részeként, új gépkocsik előállítására alkalmas gyárat épít Kínában. A szerződést Jochem Heizmann, a Volkswagen AG igazgatóságának a termelésért felelős tagja, és Winfried Vahland, a Volkswagen Group China elnök-vezérigazgatója, valamint a Volkswagen Shanghai képviselői írták alá.

A Kelet-Kínában levő Yizheng-ben felépülő gyár 2013-ban kezdi meg a termelést – maximális kapacitása évi 300 ezer darab gépkocsi lesz.

“Kína a jövő egyik legfontosabb autópiaca, melyen a Volkswagen Csoport már régóta dinamikusan fejlődik. Kínai partnereinkkel úgy tervezzük, hogy 2013-14-re megduplázzuk gyártásunkat és évente mintegy 3 millió gépkocsit állítunk majd elő”- mondta Heizmann az aláírási ceremónián.

Több mint 950 ezer jármű előállításával a Volkswagen Group China, 2010 első felében 47,5 százalékkal szárnyalta túl 2009 első féléves eredményét. A Volkswagen Kína piacvezető autógyártója.

A német autógyár az első kínai vegyes-vállalatát (Shanghai Volkswagen) 1985-ben alapította. Ma pedig – 9 gyárral – az első számú gépkocsigyártó Kínában. A Volkswagen-csoport 20 modellel van jelen a kínai piacon. 2012-ig a cég befektetései elérik a 12 milliárd eurót.