Megerősítette a BMW a korábbi pletykákat, amelyek szerint M-es változat készül az Egyes sorozatból is. A most közreadott videón bevallják, érkezik az autó, amely különleges vezetési élményt ígér. Tényeket sajnos nem közölnek.

a videó a hirdetés után indul

A hírek szerint a kocsiba a 135i-ből már ismerős duplaturbós benzinmotor kerülne. Persze nem eredeti kivitelében használnák a hathengerest, hanem a nemrég bemutatott Z4 sDrive35is-ben bemutatott variánst. Ez a korábbinál 34 lóerővel erősebb, azaz teljesítménye 340 lóerő, a nyomatéka pedig 500 Nm.

Ennek hatására a kisautó nagyjából 4,8 másodperc alatt képes lehet elérni a 100 km/órás tempót álló helyzetből. A végsebessége 250 km/óra lesz, elektronikusan korlátozva. Alaphelyzetben manuális hatfokozatú sebességváltó kapcsolódik a motorhoz, de duplakuplungos automatával is rendelhető lesz.

3,0 literes turbómotorral
3,0 literes turbómotorral

Érkezik a BMW új sportmodellje – videó

Érkezik a BMW új sportmodellje – videó

3,0 literes turbómotorral
A futómű, a hajtás, a kormányzás is más
Élményautónak készül
Fotó megosztása:
Élményautónak készül

Élményautónak készül

Élményautónak készül


Különlegességét nemcsak a pluszteljesítmény, hanem a sportosra hangolt futómű és kormányzás, valamint az új differenciálművel alkotott elegye adja, amelyek hatására igazi élményautó válik az Egyesből. Természetesen a látvány sem marad el. Egyedi lökhárítók, küszöbök és diffúzor díszíti az M variánst, de a 18 colos felnik és a négy krómozott kipufogó is jól áll neki. A tetejét pedig karbonból készítik el, persze ahol lesz.

Hiszen bár az autót egyelőre csak Coupé variánsként láttuk kémfotókon, úgy hírlik, kabrióként is elérhető lesz. A bemutató év végén várható, a forgalmazás jövő év elején kezdődhet.