Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 1
Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 2

Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten

Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten

Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 6
Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 7
Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 8
Fotó megosztása:
Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 9 A Magyar Kerékpáros Klub 2010 tavaszán szervezett gyűjtést egy automata kerékpáros forgalomszámláló felállítására. Július 2-ig több mint 1,1 millió forint gyűlt össze, amelyből Budapesten sikerült felállítani az ország első számlálóját. A Múzeumkert előtti napos útszakaszra felszerelt számláló adatai nem csak a helyszínen, hanem az interneten (http://kerekparosklub.hu) is napi és éves bontásban követhetők.

László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke a pénteki avatóünnepségen elmondta: a számláló célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy Budapesten is egyre többen használják a kerékpárt közlekedési eszközként.

A Magyar Kerékpáros Klub legfrissebb adatai szerint májusban a magyar lakosság 47 százaléka ült kerékpárra – ezért a kerékpáros közlekedés fejlesztése fontos közügy, amelyre a városvezetésnek és az új kormánynak is fokozottan figyelnie kell – hangsúlyozza a civil szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az első kerékpáros számláló közadakozásból készült. A berendezés és tartozékainak költségét a kerékpárosokhoz befolyt adományokból finanszírozták, a számláló hosszú távú üzemeltetését – a Fővárosi Önkormányzattal folytatott együttműködés értelmében – a főváros vállalta.

Kerékpáros forgalomszámláló Budapesten 10

Forrás: MTI, Magyar Kerékpáros Klub