Rekordra tör a Mazda MX-5 1
Rekordra tör a Mazda MX-5 2

Rekordra tör a Mazda MX-5

Rekordra tör a Mazda MX-5

Rekordra tör a Mazda MX-5 5
Rekordra tör a Mazda MX-5 6
Fotó megosztása:
Rekordra tör a Mazda MX-5 7

 

Ismét Guinness Rekordot szeretne dönteni az MX-5-tel a Mazda, hogy méltó módon folytassa a legendás roadster 20. születésnapjának ünneplését. Jelen pillanatban még Új-Zéland vezeti a listát a Guinness Rekordok könyvében, a valaha megrendezett leghosszabb Mazda MX-5 felvonulás kategóriában, 249 résztvevővel – ezt a csúcsot szeretnék megdönteni a szeptember 18-i, esseni rendezvény résztvevői.

Az eseménynek a híres Zeche Zollverein fog otthont adni, mely az UNESCO-Világörökség része. Azon MX-5-tulajdonosok, akik szívesen részesei lennének a rekorddöntési kísérletnek, a www.mx-5weltrekord.de weboldalon regisztrálhatnak. A részvétel díja 25 euró/fő.

Az egész napos rendezvényen koncertek és DJ-k várják a résztvevőket, és számos díjat is kiosztanak. Megválasztják a legmesszebbről érkezett, legtöbb kilométert futott és a legidősebb Miatát, és a legszebb Mazda MX-5-öt is honorálják majd. A látogatók kiállítást tekinthetnek meg a márka 90 éves történetéről, mely számos ritkán látott kincset is felvonultat majd.

A hivatalos rekorddöntést délutánra tervezik, 3,2 km hosszú távon, a rendezvény helyszínén.
A parádén minden regisztrált részt vesz, a Guinness képviselői ellenőrzik a szabályok betartását, hogy a rekord érvényes legyen. A kísérlet után kezdődik a buli, bízva abban, hogy lesz mit ünnepelni.