Az M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál épülő új csomóponti ág kialakítása miatt május 26-tól forgalomkorlátozásra kell számítani éjszakánként az M1 autópályán közlekedőknek – tudatta az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.

A munkálatokat várhatóan 22 és 5 óra között végzik, nappalra visszaáll a forgalmi rend. Az M0-M1 csomópont M1 autópályával párhuzamos gyűjtő-elosztó pályát a Budapest felé vezető oldalon május 26-27-re és május 27-28-ra virradó éjszaka zárják le. Emiatt nem lehet majd az M0-ról Budapest felé az M1 autópályára felhajtani. Terelőút az M0-1. sz. főút lesz.

Az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalát 2010. május 28-29-re és május 29-30-ra virradó éjszaka zárják le. Az M1 teljes forgalmát az M1 autópályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik, ahol sebességkorlátozással, egy sávon lehet tovább haladni Budapest felé.

Az M1 autópálya Győr felé vezető részét – az M1-M7 autópályák elválási csomópontjától egészen az M0-ig – 2010. június 1-2-re és június 3-4-re, valamint június 4-5-re virradó éjszakákon zárják le. A Győr felé tartó forgalom az M7 autópályán, valamint az M0 autóúton keresztül érheti el az M1-et. A munka ideje alatt az M1 Törökbálinti csomópontjában sem lehet az autópályára Győr irányában felhajtani. Kerülni az 1-es sz. főúton, felhajtani az M0-M1 csomópontjában lehetséges. Ehhez a csomóponthoz Budapest felől szintén az M7-M0 útvonal vezet.

Az ÁAK kéri a járművezetőket, hogy figyeljék a kihelyezett terelőtáblákat, mert aki megszokásból vezet, az könnyen fizetős útszakaszra tévedhet.

További részletek, illetve a terelési útvonalak térképei megtekinthetőek erre a linkre kattintva.

Forrás: MTI