A Ferrari cég elnöke azzal vetett véget egy amerikai pár és egy római étteremtulajdonos elmérgesedő vitájának, hogy felesége Fiat Pandáján szálláshelyükre fuvarozta a taxira hiába várakozó külföldi turistákat – jelentette csütörtökön a Corriere della Sera internetes kiadása.

Luca Cordero di Montezemolo felesége és két illusztris barátja társaságában egy vendéglőben üldögélt Róma Trastevere patinás éttermi negyedében, amikor fültanúja lett egy amerikai házaspár és a tulaj vitájának. A turisták megpróbálták rávenni a vendéglőst, hogy kerítsen nekik egy taxit, de az – arra hivatkozva, hogy főznie kell – elhárította ezt.

Felesége Pandájával vitte a turistákat

Felesége Pandájával vitte a turistákat

Felesége Pandájával vitte a turistákat


A konfliktust megoldandó a Ferrari elnöke felajánlotta, hogy maga viszi el a floridai üzletembert és exmodell feleségét szállodájukba. A pár elfogadta a fuvart a számukra akkor még ismeretlen olasztól, aki saját Maseratija helyett hitvese Pandájába ültette be őket. Montezemolo úgy gondolta, hogy a kisautóval gyorsabban megjárja az utat a római esti dugóban.

Az amerikaiaknak a Pandában derengeni kezdett, hogy a felkapott Antica Pesa vendéglő falán ott látták a férfi fotóját – annak idején ott vacsorázott egyszer Sandro Pertini köztársasági elnök és János Károly spanyol király is -, és megkérdezték tőle, nem színész-e véletlenül.

Csak akkor “esett le” nekik, hogy mekkora megtiszteltetés érte őket, amikor Montezermolo átnyújtotta névjegykártyáját. A floridai vállalkozó, aki maga is két Ferrari tulajdonosa, nem akart hinni a szemének, amikor tudatosodott benne, hogy az alkalmi sofőr valójában az olasz luxusautók királya.

Ferrari és Masretai áll a garázsában

Ferrari és Masretai áll a garázsában

Ferrari és Masretai áll a garázsában


“Nem tűröm, hogy rosszat mondjanak a hazámról, Rómáról és az emberekről, akik ezer nehézség közepette dolgoznak” – nyilatkozta Montezemolo az esetet követően, hozzáfűzve: “sajnos gyakran megesik, hogy megvetéssel beszélnek Olaszországról. Ha valamennyien megtennénk a magunkét, és csapatot alkotnánk, ennek az országnak nem lenne párja a világban. Ehelyett…”

Forrás: MTI