A Heffner Performance és a Hoffman Motorsport emberei új világcsúcsot állítottak fel az állórajtos egy mérföldes sebesség tekintetében Miamiban. A Heffner Ford GT Twin-Turbo a rajt után 1,609 kilométerrel 429,595 km/órával száguldott. 

Sokan azonban kétkedve állnak a sebesség előtt, miután az autó ugyanebben a hónapban, Texasban is részt vett egy versenyen, ahol 27 km/órával lassabb volt. Egyesek a mérőberendezés hibájára gyanakodnak, Jason Heffner, a cég vezetője azonban állítja, minden rendben zajlott és a következő versenyen újra megmutatják, hogy az autó képes erre.

Eredetileg 550 lóerős a GT

Eredetileg 550 lóerős a GT


Egyes amerikai lapok tudni vélik, hogy a sebességnövekedés annak köszönhető, hogy a csapat jelentősen növelte a turbónyomást és a befecskendezett üzemanyag mennyiségét. Az eredetileg kompresszorral szerelt, 5,4 literes, V8-as motorhoz a Heffner két turbót kapcsol. A természetesen számos más kiegészítővel is felszerelt és átalakított motor teljesítménye 1000 lóerő feletti. Ezt kínálják az ügyfeleknek. 

Persze az általuk használt autó ennél is komolyabb. Nagyjából 1400 lóerős volt korábban és a most futott rekord alkalmával a teljesítménye meghaladta az 1800 lóerőt.

Egyesek felvetik, mire ez a nagy felhajtás, hiszen a Bugatti Veyronnak elég 1001 lóerő, hogy 407-tel száguldjon, csakhogy azt nem szabad elfelejteni, hogy az nem 1,6 kilométer, hanem nagyjából ötször ilyen hosszú távolság alatt éri el a végsebességét. 

Videó a rekordról:

Egy korábbi gyorsulás: