A Pekingi Autószalonon leplezte le a Lamborghini a nem épp rövid nevű Murcielago LP 670-4 SuperVeloce China Limited Edition modellt. Ahogy az előbbi sorból is kiderül, a különlegesség az LP 670-4 SuperVeloce alapján készült.

Ahogy az is, úgy a kínai változat is 30 lóerővel erősebb a hagyományos Lamborghini Murcielagónál, miközben a tömegét 100 kilóval csökkentették, a könnyebb váz és a szénszálas műanyagból készült karosszériaelemek használatával.

Fekete és narancs belül is

Fekete és narancs belül is


Így aztán rá is szolgál a SuperVeloce, azaz szupergyors jelzőre. Hiszen minden korábbi Lamborghininél rövidebb idő, 3,2 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 342 km/óra. 

A China Edition szürke fényezést kap fekete és narancsszínű díszítéssel. A felnijei feketék, a féknyergek pedig narancssárgák. Az utastér nagy részét fekete Alcantara borítja, amit narancssárga cérnával varrtak, de ez a szín díszíti a sebességváltó kormány mögötti füleit is.  

Természetesen karbonbetétek díszítik a műszerfalat és a kormányt, de nem hiányzik a sorszámozást igazoló táblácska sem. Az elsősorban rajongóknak készült autóból csupán tíz darab készül, amelyeket csak Kínában lehet megvásárolni.