Szombat délután komoly forgalmi korlátozások mellet zajlik a több tízezer fősre becsült Critical Mass biciklis és babakocsis felvonulás. Az esemény idején autóval közlekedőknek érdemes teljesen elkerülni Budapest belvárosát.

A menet a Roosevelt térről indul. Az útvonal: Lánchíd, Alagút, Attila utca, Krisztina krt., Erzsébet híd, Március 15. tér, Pesti alsó rakpart, Kossuth tér, Alkotmány utca, Szemere utca, Szent István krt., Teréz krt., Oktogon, Andrássy út, Városliget napozó rét. Az érkezés nagyjából 17:30-ra várható.

A villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban, helyenként kerülőúton járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni. A rendezők elsősorban a tömegközlekedés zavartalanságát igyekeznek biztosítani.  


A belvárosi hidak közül 15 óra és 17.30 között az Erzsébet híd pesti irányban, illetve a Lánchíd mindkét irányban le lesz zárva. A főbb útvonalak közül Pesten az Andrássy út, pesti alsó rakpart, Teréz és Szt. István körút, Budán a felső rakpart, a Fő utca, az Attila út, a Krisztina körút és a Hegyalja út nem vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, az Erzsébet körúton, a Szabadság és Petőfi hídon torlódás várható.

A felvonulással járó dugókat észak-déli irányban a budai alsó rakparton és a Váci út – Bajcsy Zs. út – Károly krt. útvonalon, kelet-nyugati irányban az Árpád- és Lágymányosi hídon lehet elkerülni. Javasolt kerülőút még az Alkotás út és a Hungária körút.    

A közlekedők jobb tájékoztatása érdekében a szervezők idén egy interneten elérhető térképet is készítettek. A lezárt és a kerülőutakat megjelenítő térképet erre a linkre kattintva nézheti meg.