Jó hír azoknak, akik lemaradtak az RS500-ról, a nemrég bejelentett Focus RS különlegességről, amelyből rövid idő alatt mind az 500 elkelt. A Ford a Mountune Performance-szel együttműködve gyári tuningcsomagot dob piacra a Focus RS-hez. 

A gyár is meglepődött a hatalmas érdeklődésen, ami az RS500 körül volt, így bár nem készítenek az 500-on felül újabbakat, de másoknak is elérhetővé tesznek valami hasonlót.

Új az intercooler és a kipufogó

Új az intercooler és a kipufogó


Az RS500 legnagyobb dobása az volt, hogy az eredeti 305 lóerő helyett 350-et kínál az ügyfeleknek. Az új tuningcsomag ugyanezt nyújtja a hagyományos RS-ek esetében, a nyomaték is ugyanúgy nő 440-ről 460 Nm-re.

A módosítások között az új motorvezérlés mellett szerepel a nagyobb hűtő és légszűrő, valamint nagyobb átmérőjű kipufogó és nagyobb teljesítményű benzinpumpa is szerepel, ugyanúgy, ahogy az RS500-nál is. Mindezt úgy, hogy megmarad a garancia.

5,6 másodperc százig, 265 km/h a vége

5,6 másodperc százig, 265 km/h a vége


A gyári tuningcsomag kezdetben csak néhány kijelölt nagy-britanniai kereskedésben lesz elérhető, ám a tervek szerint később valamennyi, az RS-t forgalmazó európai országban kijelölnek egy vagy több szakkereskedést a tuningfeladatok elvégzésére.

A Ford és a Mountune együttműködése nem mai keletű, a Focus ST-hez és az új Fiestához szintén készültek tuningcsomagok közös fejlesztésben.