A Ford az elektromos autók széles körű elterjesztését célzó programjában 2013-ig öt új modell bevezetése szerepel. Észak-Amerikában még idén bemutatásra kerül az elektromos Transit Connect, míg az új Focus elektromos változata 2011-ben érkezik, emellett 2012-ben három új hibrid mutatkozik be a jelenlegi négy Ford, Mercury, valamint egy néhány hónapon belül érkező Lincoln modell mellett. Európában jövőre jelenik meg az első elektromos Ford.

A Microsoft rendszere a szolgáltatóknak is hasznos

A Microsoft rendszere a szolgáltatóknak is hasznos


Az elektromos autók iránti piac bővülése jelentős hatással lesz majd a háztartások energiafogyasztására, illetve az ország elektromos rendszerének terhelésére. A Microsoft Hohmmal a Ford és a Microsoft olyan megoldást kínál, amely az autótulajdonosok számára könnyebbé teszi a döntést elektromos autójuk vagy konnektorról tölthető hibridjük legolcsóbb és leghatékonyabb újratöltéséről, illetve eszközt ad az energiaszolgáltató vállalatok kezébe, amellyel hatékonyabban reagálhatnak a változó energiaigényre.

A Hohm elnevezésű, internetalapú szolgáltatás abban segít a vásárlónak, hogy feltárja előttük saját energiafelhasználási szokásaikat, valamint javaslatot tesz a hatékonyság növelésének lehetséges módjaira. A Ford elektromos autóival összekapcsolva a Hohm abban segíti majd az autósokat, hogy mely időszak a leghatékonyabb autójuk újratöltésére. 

A rendszer segít a legolcsóbb feltöltés kiválasztásában

A rendszer segít a legolcsóbb feltöltés kiválasztásában


Az intelligens újratöltési szokások abban segítenek az energiaszolgáltató vállalatoknak, hogy megértsék és szabályozzák a hálózatukban az elektromos autók miatt jelentkező nagyobb energiaigényt.

A Microsoft Hohm térítésmentesen hozzáférhető minden, az Egyesült Államokban élő energiafogyasztó számára. Az új Focus elektromos változata lesz az első modell, amelyben alkalmazásra kerül az új Hohm rendszer.

Jól jelzi, hogy mennyire fontos a töltés kérdése, hogy japán legnagyobb autógyártói összefogtak, hogy szabványosítsák a a hibridek és villanyautók töltéséhez szükséges gyorstöltőket.