AirCross néven új modellt mutatott be a Citroën. Az autó a C3 Picasso terepjárós jellegű változata. Az új modellről a Twitteren számolt be a francia gyár brazil leányvállalata, tekintve, hogy a dél-amerikai piacra készült az autó. Megjelenés az év második felében várható. 

Tágasabb lehet a csomagtartó
Tágasabb lehet a csomagtartó

Tágasabb lehet a csomagtartó

Tágasabb lehet a csomagtartó


A C3 Picassóhoz képest az AirCross komplett új orr-részt kap, amelyen a hűtőmaszk és a többi nyílás, valamint az ütközők is mások. Hátul más a lökhárító, de a kiegészítő lámpák is, ugyanakkor a leglátványosabb újdonság, hogy a pótkerék a hátsó ajtóra került. Ezek mellett fényezetlen sárvédő-szélesítések, krómhatású fellépők és tetősín is a látványcsomag része. 

Arról nincs hír, hogy az autó négykerék-hajtást kapna, a terepjáró képességeket az új, nagyobb hasmagasságot biztosító futómű javítja. Az autó 1,6-os és 2,0 literes flexifuel motorokkal készül, hiszen Brazíliában elvárás, hogy alkohollal is üzemeltethető legyen.  

Ilyen volt 1.

Ilyen volt 1.

Ilyen volt 1.


Miután az autó lényegében a C3 Picasso új ruhatárral, véleményünk szerint a jövőben Európában is bemutatkozhat, annál is inkább, mert van keletje ezeknek az álterepjáróknak és korábban is volt mára Citroënnek ilyen modellje a C3 XTR személyében. Ősszel a Párizsi Autószalonon várható a bemutatkozása.