Kimi Räikkönen egyértelmű taktikával érkezett a rali-világbajnokság harmadik futamára. Jordániában visszafogottan kezdett, majd fokozatosan gyorsult. A zárónap előtt az abszolút nyolcadik helyen áll, miután a második napon már hatodik és hetedik idők is szerepeltek a Citroën C4 WRC-t hajtó pilóta neve mellett. Ha így folytatja, a 2007-es Forma-1-világbajnok ma megszerezheti első ralis pontjait.

Räikkönen a wrc.com Pirelli-blogjában mesélt az élményeiről:

“Nem akarok semmit mondani, ami balszerencsét hozhat nekem a záró napra, de tulajdonképpen eddig elég jól megyünk Jordániában. Még mindig hosszú út áll előttünk az utolsó napon, nehéz szakaszok és nagy meleg vár ránk, de ez utóbbihoz a Forma-1-ben már hozzászoktam, nem jelent gondot. Nem éreztem különösebb nyomást a futam előtt – nem is volt miért -, a lényeg az volt, hogy tapasztalatot szerezzek, ami gyűlik is.”

Räikkönennek új stílust kell tanulnia – videó 1

“Most mutatkozik meg, milyen fontos a tapasztalat a raliban. Az elejétől fogva tudtam, hogy nem fogunk nyerni egyik napról a másikra, szerintem nagyjából ott vagyunk, ahol lennünk kell. Szerencsére még semmilyen nagy hibát nem követtünk el itt, csak néhány megforgásunk és túlcsúszásunk volt, ami azt eredményezi, hogy folyamatosan bővíthetjük a tapasztalatainkat.”

“Ami leginkább meglepett Jordániában, az, hogy mekkora különbség van a szakaszok között reggel és amikor másodjára megyünk rajtuk délután. Majdnem olyan, mintha két különböző ralin lennénk, mert annyival jobb a tapadás a második alkalommal. Ugyanakkor én is sokkal magabiztosabb vagyok a második körben, mert már láttam a pályát előtte.”

“Persze még mindig nagyon trükkös nekem a rali. Teljesen új vezetési stílust kell tanulnom és egy teljesen eltérő módszert az autó beállításához, amellett, hogy rá kell jönnöm, hogyan hozhatom ki a legtöbbet az itinerből. Rengeteg információt kell magamba szívni, nagyon rövid idő alatt. De azt hiszem, ha ez könnyű lenne, bárki megcsinálhatná…”

Az eddig teljesített 13 szakasz után ma további nyolc gyorsasági vár a rali-világbajnokság mezőnyére.

Räikkönennek új stílust kell tanulnia – videó 2

VIDEÓK A JÉGEMBER SIVATAGI KALANDJÁRÓL:


Kimi Räikkönen mesél a második napról:


Belső felvétel Räikkönen autózásáról:

..és a folytatása