Ha azt mondjuk, hogy kisautó, akkor 2,5-5 millió forintos ár jut eszünkbe, no de 7 vagy 12 millió? Pedig az Aston Martin ebben az ársávban kínálja majd új modelljét a Cygnetet.

Persze a gazdagok sem teljesen lököttek, így ezért a pénzért valamit nyújtani is kell. Hiszen a Cygnet lényegében egy átalakított Toyota iQ.


A luxuskivitelű utastér mellett az Aston az ebben a méretosztályban szokatlan egyéni kialakítást nyújtja. Vagyis, ahogy az összes Aston Martin, a kisautó is bármilyen színben elérhető, amit csak a vevő kíván.

Azért, hogy megmutassa a megrendelőknek csak a fantáziájukon múlik a Cygnet egyénisége, többféle különleges, esetenként meghökkentő variánst állított össze az Aston Martin. Lehet egyszerűen piros, de a tigris, zebra vagy terepmintás sem lehetetlen. Férfiaknak ajánlható a cég versenyautójáról ismert brit versenyzöld, vagy a Gulf olajvállalat kék-narancs színeiben pompázó kivitel.


Bár erről nem szól a sportkocsijairól ismert vállalat, vélhetően a kiemelkedő minőségű anyagokkal feljavított utastér színét is megválaszthatja a tulaj.

Ami azonban minden Cygnetben azonos, az 1,33 literes, 99 lóerős Toyota-motor és elsőkerék-hajtás, ami azért viszonylag messze van az Aston többi járművétől. Második autónak azonban – mint szánják – megfelelő.

Kíváncsian várjuk, lesz-e egyszer olyan akció az Aston Martinnál, hogy egy drágább modell mellé ajándékba adnak egy kisautót. Hazánkban egy autókereskedő korábban Mercedes E-osztály mellé Opel Agilát adott akcióban.