Az április 2-án kezdődő 2010-es New York Auto Show-n leplezi le az Optima új generációját a Kia. Ehhez kapcsolódón megjelentek az első hivatalos fotók az új középkategóriás szedánról. Bár egyelőre nem közölte a koreai autógyártó, hogy Európába milyen néven érkezik, de az biztos, hogy a Magentist váltja. Valószínű a név megtartása is, hiszen a korábbi Magentis is az Optima testvérmodellje volt.

Amellett, hogy kocsi orrésze valamelyest hasonlít az elődre és követi a Kiánál megszokott családi vonásokat, a jármű igen modern benyomást kelt. Bár szedánról beszélünk, a tetőív erőteljesen kupés, ami igazán elegánssá teszi az autót. Azt egyelőre nehéz megállapítani, hogy a csomagtérajtó hagyományos, vagy egy ötödik ajtó, amely a hátsó szélvédő felnyitásával jelentősen megkönnyíti a csomagok berakását. Az autó külsejét Európában, az utasteret az USA-ban tervezték.

Kupés tetőívet formáztak

Kupés tetőívet formáztak

Kupés tetőívet formáztak


Műszaki szempontból nagyon keveset árul el az autóról a Kia: hosszabb, szélesebb és alacsonyabb, mint elődje. Vagyis 4,8 méternél is nyúlánkabb és 1,8 méternél szélesebb. Az utasteret és a csomagteret is tágasabbnak ígéri a korábbinál a Kia.

Ami a motorokat illeti, dízel, benzines és hibrid variánsokról hallani. Úgy gondoljuk, hogy Európában a hagyományos változatokba továbbra is 2,0 literes négyhengeres motorok kerülnek. Benzines oldalon nagyjából 170, dízel oldalon 150 lóerős teljesítménnyel. Az elsőkerék-hajtás egyértelmű, amelyhez manuális és automata váltó egyaránt társítható.

Az európai forgalmazás 2011-ben indul.