Már sejtjük egy ideje, hogy nemcsak zárt, de nyitható tetős kivitelben is elérhető lesz a Mercedes-Benz SLS. Ha nem láttunk volna kémfotókat, akkor is nyilvánvaló lenne, hiszen a német gyár legtöbb sportkocsijából készült ilyen, az SLS múltját jelentő 300 SL-ből is volt roadster. 

A tető még kérdéses

A tető még kérdéses

A tető még kérdéses


De most már biztosak is lehetünk az új nyitott Merci érkezésében, miután kiszivárogtak az autó vázlatai. A várhatóan 2011-ben bemutatkozó autón természetesen nem a kupét meghatározó sirályszárnyak lesznek, helyettük átlagosan nyíló elemeket alkalmaznak. A tető egyelőre kérdéses, de a képek tanulsága szerint a Mercedes vászontetővel látja el a kétüléses kocsit.

Az azonban biztos, hogy ugyanaz a műszaki tartalom kerül a karosszéria alá. Vagyis az AMG 6,2 literes, V8-as benzinmotorja gyorsítja majd a kocsit. Az 571 lóerős motorteljesítmény a 100 kilogrammal nagyobb önsúly ellenére is négy másodperc alatti sprintidőt és 300 km/óra feletti végsebességet biztosít az autónak. 


A jármű indulóára bizonyosan magasabb lesz, mint a kupé variánsé, nagyjából 50 millió forintot kérnek majd egy-egy darabért. Ám ennél is drágább lesz a villanymotoros változat.