GT600 néven új csomagot mutatott be a BF Performance a Lamborghini Gallardo LP 560-4 számára. A módosítások a kupéhoz és a roadsterhez egyaránt alkalmazhatók. A svájci tuningcég szerint azért dolgozták át a kisebbik Lamborghinit, mert a Gallardo “túl ártatlan, nem kellően dinamikus és nem eléggé egyedi”.  Ezért többek között agresszívabb külsőt és kisebb tömeget találtak ki hozzá.

Karbonból készült az új első spoiler, a küszöbök, a diffúzor és a hátsó szárny. Az elemek kialakításánál a Lamborghini különlegességét, a Reventónt vették alapul. A BF előre felfelé nyithatóvá alakítja a Gallardo ajtajait, mert amúgy ez csak a V12-es modellek sajátossága az olasz gyárnál. Az utastérben versenyüléseket, ötpontos biztonsági öveket, bukócsövet találunk, miközben számos elemet karbonra cserélnek.

A roadsterhez is rendelhető

A roadsterhez is rendelhető

A roadsterhez is rendelhető


Részleteket ugyan nem árul el a vállalkozás, de közleményük szerint a motort is megdolgozták, így az 43 kilós súlycsökkentéssel a GT600 versenypályán gyorsabb, mint a Murcielago LP640-4 SV. A megállásról karbon-kerámia féktárcsák gondoskodnak.

A legérdekesebb újítás azonban a hajtás átalakítása, a BF ugyanis kérésre az eredeti összkerékhajtást csupán a hátsó tengely használatára redukálja. Jó hír azoknak, akiknek teszik a Lamborghini-gyár Valentino Balboni kivitele, de már van egy Gallardójuk.