Tizedik helyen zárt a brazíliai Curitibában a Túraautó Világbajnokság első versenyének időmérőjén Michelisz Norbert. A magyar fiatalember idén teljes idényt teljesít a WTCC sorozatban, ráadásul magyar csapatnál versenyez.

A húsz, valamint tíz perces időmérő (Q1 és Q2) első szakaszában Michelisz Norbert sokáig az első helyen állt, később viszont a brazil Farfus (BMW) és az angol Huff (Chevrolet) átvette a vezetést. Michelisz az első etap közepén a hatodik helyen időzött, majd a tizedik helyre csúszott vissza. A leintés előtt egy perccel azonban 1:24:019-es idővel a SEAT-osok között megfutotta a leggyorsabb kört, így ötödikként továbbjutott a második etapba.


Az időmérő második felvonásának elején az 5-ös rajtszámmal versenyző magyar pilóta a kilencedik helyet szerezte meg, majd visszacsúszott a tizedik helyre. A Q2 utolsó perceiben azonban a magyar tehetség szépíteni próbált, de a célvonal előtti métereken megcsúszott és kisodródott a pályáról. Így nem sikerült javítania. Az első rajtkockából Yvan Muller (Chevrolet) korábbi világbajnok indulhat.

“Nagyon, nagyon akartam javítani, de sajnos az autó kibillent az utolsó kanyarban. Szerencsére meg tudtam fogni. Köszönöm a bíztatást, remélem nem okoztam csalódást” – mondta el Michelisz Norbert.

Mint később kiderült, Michelisz sérült autóval vett részt az időmérő második felében. Korábban ugyanis megsérült a jármú alján futó diffúzor, amit a szerelők nem vettek észre. Az alkatrész, így nemhogy javította a SEAT Leon stabilitását, hanem épp rontotta a tapadást, vagyis lassította a kocsit. Mivel a SEAT sportnál nem volt ilyen pót alkatrész, így leszerelik a kocsiról és anélkül indul a versenyen.

A WTCC futam, amely hagyományosan két futamból áll magyar idő szerint délután hatkor kezdődik. A versenyeket az EuroSport élőben közvetíti.